STOR PERDE ÖLÇÜLERİ

Son güncelleme:

Kulanım ve konfor açısından ev ve iş yerleri için sıklıkla tercih edilmeye başlayan stor perdelerde farklı ölçüler vardır. Standart mekanizmalı, taçlı, redüktörlü ve Jumbo olmak üzere 4 farklı stor perde ölçüleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Standart ayaklı stor perde 24 mm mekanizmalı ve 32 mm mekanizmalı olarak ikiye ayrılır. 24 mm mekanizmalı olan perdenin rayı 4,5 cm derinlik, 8 cm yükseklik ölçüsü vardır.  32 mm mekanizmalı olan perdenin rayı 4,5 cm derinlik ölçüsü de 8 cm’dir. Stor perde de jumbo mekanizmalarda ise rayı derinlik çapı 5 cm, yüksekliği ise 10 cm’dir. Redüktörlü mekanizmalarda ray derinlik ölçüsü jumbo mekanizma ile aynıyken yüksekliği 11 cm olarak değişkenlik gösterir. Taçlı kasa mekanizmasında ise rayın derinlik çapı da yüksekliği de 8 cm’dir. Bu ölçülerde perdenin toplanma pay herhangi bir etkide bulunmazken, perde boyu ise her zaman 200 cm olarak hesaplanır. Perde boyu tüketicinin tercihine göre değişkenlik gösterebilir.

Stor Perde Ölçüleri

 

Kulanım ve konfor açısından ev ve iş yerleri için sıklıkla tercih edilmeye başlayan stor perdelerde farklı ölçüler vardır. Standart mekanizmalı, taçlı, redüktörlü ve Jumbo olmak üzere 4 farklı stor perde ölçüleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Standart ayaklı stor perde 24 mm mekanizmalı ve 32 mm mekanizmalı olarak ikiye ayrılır. 24 mm mekanizmalı olan perdenin rayı 4,5 cm derinlik, 8 cm yükseklik ölçüsü vardır.  32 mm mekanizmalı olan perdenin rayı 4,5 cm derinlik ölçüsü de 8 cm’dir.

Stor perde de jumbo mekanizmalarda ise rayı derinlik çapı 5 cm, yüksekliği ise 10 cm’dir. Redüktörlü mekanizmalarda ray derinlik ölçüsü jumbo mekanizma ile aynıyken yüksekliği 11 cm olarak değişkenlik gösterir. Taçlı kasa mekanizmasında ise rayın derinlik çapı da yüksekliği de 8 cm’dir. Bu ölçülerde perdenin toplanma pay herhangi bir etkide bulunmazken, perde boyu ise her zaman 200 cm olarak hesaplanır. Perde boyu tüketicinin tercihine göre değişkenlik gösterebilir.

Stor Perde Ölçüsü Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Ev ya da iş yerinize stor perde ölçüleri alırken dikkat edeceğiniz noktalar konusunda duvar ve tavan arasında pencerenin mesafesidir. Bir diğer nokta ise pencerenizi açıp kapatırken ona kalorifer peteği gibi engel olacak çıkıklıklar olur olmamasıdır. Stor perde alırken dikkat edeceğiniz teknik noktalar ise perdenin eni ve boyudur. Kumaş ve montaj aparatı arasında stor perde ölçüleri her iki kenardan 2 cm olmak üzere 4 cm farkla üretilir. Eğer montaj aparatına göre ölçü alırsanız perdeniz en kısmından küçük gelecektir.  Boy kısmında ise sipariş verirken sarım payı adı verilen 15 cm’lik bir ölçüyü fazladan vermeniz gerekiyor. Bu şekilde perdenizi indirdiğinizde yukarıda aparattaki boru kısmı gözükmeyecek ve kötü görüntüyü ortadan kaldıracaktır.

Standart Satış Stor Perde Ölçüleri Nelerdir?

Eğer özel bir sipariş ve ölçü ile stor perde almayacaksanız ticari olarak satılan perdelerin ölçüsüne dikkat etmelisiniz. Bu noktada en küçük ölçüler yükseklik 200 cm, eni ise 100 cm olarak satılır. Bu ölçü Boy kısmından herhangi bir sorun yaşamayacak olsanız da en kısmında pencerenize uygun stor perde ölçüleri için özellikle internet alışverişlerinde dikkatli olmalısınız. Aksi halde perdeniz sağ ve soldan sadece pencerenizi kapatacak şekilde takılacaktır ve bu da estetik açıdan hoş bir görüntü bırakmayacaktır.